Чоловік пішов з сім’ї. А одного разу його дочка сказала матері слова, які стануть уроком для усього от очення.

INTERESTING

У житті дуже важливо уміти прощати, хоч це не завжди і легко. Навіть найзаклятіших ворогів можна і треба прощати, оскільки увесь негатив, який людина копить в собі, виливається на нього самого і ні на кого більше. Історія цієї дівчинки комусь здасться неможливою, але це насправді правда. «Зараз моїй дочці 11 років. Вже 7 років вона не бачила свого батька. Коли дочці були 2 роки, він запитав у мене, чи можна відмовитися від батьківських прав і не платити нам аліментів. Я погодилася…

Мені хотілося позбавити дитину від зайвих страждань. Напевно, це невеликий вклад за відсутність болю і розчарування. Дочка прекрасно знала, хто її папа і чому він не з нами. Я не намагалася переконати дівчинку, що її батько — «капітан далекого плавання». Коли їй виповнилося 4, мій колишній чоловік несподівано попросив про зустріч, сказавши, що у нього виявили рак. Ми з дочкою погодилися зустрітися з ним в парку. І хоча просив він про пару годин, в реальності йому вистачило двадцяти хвилин. А потім він як у воду канув.

А приблизно рік тому наш загальний знайомий повідомив, що у нього є інша сім’я і діти. Це ввело мене в ступор. Дочка все чула. Ми звели розмову з ним нанівець і сели в машину. Вона була така спокійна! Знаєте, що вона мені сказала? «Мама, це ж добре! Папа нарешті навчився бути батьком. Я так рада за його дітей…» І це замість цілком законних образ, сліз і обурень. Замість все того, що клекотіло усередині мене самій! Саме тоді, після слів моєї дочки, я зрозуміла, що ж таке пробачення»!